Kraft Bank

Den siste aktøren som ønsker å slå seg opp i billig forbrukslån er Kraft Finans. Et selskap som er kontrollert av tidligere vollyballspilleren Måseide. Han startet Elixia, som ble et av Norges største kjøpesenterkjeder med treningssteder over hele landet. De har nå fått godkjenning av Finanstilsynet til å starte bank. Banken skal hete Kraft Bank og ønsker å fokusere på de som har for mye forbrukslån som igjen ødelegger for privatøkonomien. Disse folkene kan komme til Kraft Bank å låne mer penger enn det som ofte begrenses i dag.

Dagens banker låner ut 500.000 eller kanskje maksimum 600.000 til folk som ønsker forbrukslån. Dette kan folk låne et par ganger. Når man kommer opp i 2 millioner kroner blir det fort farlig og alle banker sier stopp. Dette er mye penger å låne og mye penger å betjene. Når det sier stopp er det også nesten umulig å refinansiere. Kraft Bank ønsker å hjelpe folk som har tatt opp mange forbrukslån slik at de kan få nedbetalt gjelden på en måte som fungerer for dem.

Forbrukslån

Forbrukslån er et produkt som har fått mye omtale de siste årene. Mange er veldig interessert i produktet og liker det, av god grunn. Det er lett å kjøpe og det er lett å bruke. Forbrukslån i Norge utgjør ca. 3% av gjelden til en husholdning. Det er ikke så mye. Forbrukslån er veldig populært og veksten i forbrukslån er tosifret hvert eneste år. Det vil si at forbrukslånene eksploderer. Forbrukslån var opp ca. 10% i 2015 og 15% i 2016. Denne veksten har gjort at mange nye aktører kan finnes i markedet. Forbrukslån er blitt en av de store vekstindustriene innen finans de siste årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *